top of page

Overlijdensbijstand ondersteund door

De overlijdensbijstand van Cares Assistance is de enige bijstand op de Belgische markt die tussenkomt voor, tijdens en meteen na jouw overlijden. 

 

Zelfs tot één jaar na jouw overlijden.

Kinderen gratis tot 18

Aansluitbaar tot 85 jaar

Je blijft voor ons zorgen,
ook al ben
je er niet meer.

Funeral Care

De overlijdensbijstand Funeral Care is niet vergelijkbaar met de gekende overlijdens- of uitvaartverzekeringen.

Het is een compleet beschermingspakket voor je nabestaanden.

Deze verzekering combineert onze unieke overlijdensbijstand met een kapitaalsverzekering. Zo zorg je, naast financiële bescherming, ook voor emotionele, praktische en juridische bijstand voor jouw nabestaanden.

De overlijdensbijstand van Cares Assistance is de enige bijstand op de Belgische markt die tussenkomt

voor, tijdens en meteen na je overlijden.

Een korte samenvatting van Funeral Care:

Administratieve zaken zoals het op de hoogte brengen van de post, de huiseigenaar, nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit), kredietinstelling en eventuele verzekeringen.

Maar ook praktische zaken zoals het verwittigen van de werkgever of de school. De Care Manager gaat ook mee naar de gemeentediensten, enz...

Bij een overlijden komt heel wat administratie kijken

Met Funeral Care kunnen jouw nabestaanden rekenen op een eigen Care Manager, een gediplomeerd sociaal assistent(e) die binnen een paar uur na het melden van je overlijden contact met hen opneemt. Binnen de 24 uur komt deze persoonlijke begeleider ter plaatse voor een eerste gesprek. De Care Manager ontzorgt, luistert en coördineert de bijstand tot één jaar na het overlijden. Door de kapitaalsverzekering zorg je ook voor financiële ondersteuning aan jouw nabestaanden. Afhankelijk van jouw situatie kan je tot € 15.000 kapitaal laten verzekeren, dat wordt uitgekeerd na je overlijden. Je bent dus levenslang verzekerd.

Een unieke combinatie van uitgebreide overlijdensbijstand en een kapitaalsverzekering.

Niemand praat graag over de dood. Toch is het de enige zekerheid
in ons leven. We hebben allemaal al eens afscheid moeten nemen
van een dierbare. Naast een golf van emoties krijg je als nabestaande
ook af te rekenen met heel wat praktische beslommeringen.
Dat is echter het laatste waar je tijdens je rouwproces mee bezig wil zijn.

Wie zorgt er

voor je geliefden

na je overlijden?

Neem contact op, wij helpen je graag verder. 

Wij brengen je in contact met de juiste persoon,

en bieden correct advies bij u ter plaatse.

Heb je interesse in deze verzekering?

Bij een uitvaartverzekering, overlijdensverzekering of begrafenisverzekering ligt het accent op de financiële ondersteuning voor je nabestaanden. Je verzekert je voor een bepaald bedrag en dat wordt na je overlijden uitgekeerd aan de begunstigden.

Met Funeral Care ligt de focus vooral op bijstand. Zowel emotioneel, praktisch als juridisch. Sommige uitvaartverzekeringen claimen ook dat ze bijstand bieden, maar schieten vaak erg laat in actie (bv. pas na de uitvaart), en moeten heel wat van de bijstand diensten uiteindelijk betaald worden door uw nabestaanden. Met onze overlijdensbijstand neemt een Care Manager al contact op binnen de 2 uur na melding van het overlijden. Het volledige bijstandspakket blijft beschikbaar tot 1 jaar na je heengaan. En dat is uniek in België.

Wat is het verschil met een gewone uitvaartverzekering of overlijdensverzekering?

De uitvoering van een testament, de berekening van successierechten… Na jouw dood kunnen je nabestaanden met heel wat juridische vragen geconfronteerd worden. 

Met de overlijdensbijstand van Cares Assistance krijgen zij de hulp van professionele juristen. Die nemen alle onzekerheid weg over vaak ingewikkelde onderwerpen.

Juridische bijstand

Kom je te overlijden in België, terwijl er mensen uit jouw entourage op vakantie in het buitenland zijn? Dan laten we tot twee personen versneld terugkeren. Zo krijgen zij de kans om afscheid te nemen.

Vervroegde terugkeer

Als je komt te overlijden in het buitenland wordt jouw lichaam, alsook je aanwezige gezinsleden, gratis gerepatrieerd. Hoeveel het ook mag kosten. Indien nodig wordt ook je wagen, bagage en zelfs huisdieren teruggebracht.

Repatriëring

Beeld het je maar eens in. Je krijgt de keiharde diagnose: kanker. Vele moeizame sessies later blijkt de behandeling niet aan te slaan. De dokters kunnen geen hulp meer bieden en geven je nog enkele maanden te leven...

De gedachte alleen al is vreselijk. De realiteit is nog veel erger. Op zo'n moment komt er enorm veel op je af: emoties, maar ook praktische beslommeringen. Want wat als jij er niet meer bent? Is de toekomst van jouw nabestaanden verzekerd? Wat met successie? Heb je een testament nodig?...

Dankzij de overlijdensbijstand van Cares Assistance heb je recht op palliatieve zorg (ook wel terminale zorg genoemd). Je wordt binnen de 2 uur na de melding gecontacteerd door een Care Manager. Hij/zij komt binnen 24 uur thuis bij je langs om de situatie te bespreken en na te gaan welke zorgen er nodig zijn. Daarvoor doet de Care Manager een beroep op een arsenaal van juristen, psychologen, sociaal assistenten... Zo komt het ganse bijstandspakket al op gang, nog voor je overlijden.

Palliatieve zorg

Het overlijden van een dierbaar persoon kan diepe sporen nalaten. Vaak komt het leed pas veel later naar boven. Met de hulp van professionele psychologen krijgt deze trieste gebeurtenis een plaats en wordt het verwerkingsproces verbeterd.

  • Wanneer er (jonge) kinderen getroffen worden door een overlijden in hun omgeving.

  • Bij een bijzonder onverwacht overlijden, bijvoorbeeld door zelfdoding.

  • Iedereen die behoefte heeft om er over te praten.

Er kan hulp geboden worden voor je partner, je (klein)kinderen, broers, zussen,… Kortom, je hele familie.

Psychologische bijstand

Dieven zoeken vaak de datum van de uitvaart online op. Zo zijn ze zeker dat er niemand thuis is en kunnen ze toeslaan. Opdat je nabestaanden zich daar geen zorgen over zouden moeten maken, zorgen we voor huisbewaking voor één woning gedurende die dag.

Huisbewaking

​​Huisdieren worden vaak over het hoofd gezien na een overlijden. Dankzij onze overlijdensbijstand mag je er zeker van zijn dat de juiste opvang wordt voorzien. Jouw kat of hond wordt in een erkend pension opgevangen en intussen wordt er een nieuwe thuis voor het diertje gezocht.

Opvang voor huisdieren

Na jouw overlijden komt er heel wat op je nabestaanden af. Door te zorgen voor huishoudhulp wil Cares Assistance een stukje dagdagelijkse last voor hen wegnemen.

Huishoudhulp

Het is niet altijd gemakkelijk om bij een overlijden familie of vrienden in te schakelen om de kinderen op te vangen. Om de druk op je nabestaanden te verlichten, voorzien we daarom opvang voor kleine kinderen.

Kinderopvang

“Toen de consulent me over de Cares Assistance overlijdensbijstand aansprak, keek ik eerst raar op. Je huis en auto verzeker je, dat is juist, maar je overlijden?"

 

"Maar toen hij de uitgebreide bijstand uitlegde, was ik al snel overtuigd. Een overlijdensbijstand sluit je niet af voor jezelf, maar voor je kinderen, zei hij.

En dat is inderdaad de kern van de zaak!"

Erwin

47 jaar, vader van 2 kinderen

Een klant aan het woord

Contactformulier:

Meer

Contact:

+32 497 70 70 07

De hoogte van je premie hangt af van 3 factoren:

  • De leeftijd waarop je de verzekering start.

  • Het kapitaal dat je wenst te verzekeren (minimum € 3.000, maximum € 15.000).

  • De duurtijd van de premiebetaling.

  • Een klein voorbeeld: Iemand van 35 jaar, betaalt €17,48 voor een kapitaal van 5.000.

Hoe vroeger (jonger) je start, hoe voordeliger de som van je premies op het einde van de rit dus zal zijn. Aarzel dus niet, start vandaag nog Funeral Care op. 

Benieuwd hoeveel jouw premie precies bedraagt? Wil je een offerte? Neem dan contact op met onze afspraak consulent, we helpen je graag verder.

Wat kost Funeral Care?

Hoeveel bedraagt mijn premie?

bottom of page